Domicile of Da' KRUsader's Mind Crafts…

Misteri Jam 12 Sighting!!!


Last night I went for a Misteri Jam 12 outing organised by Pusat Rawatan Darul ‘Ilaaj and we went to several places said to be strong with supernatural activity. Actually I wanted to post this entry along with a slight review of the trip. But due to popular demand when KC talked about this on air just awhile ago, I decided to just post this mysterious photo I took last night when we were at our first destination at Jalan Bahtera.

dscn24181

Take a look at this photograph above. It seems very harmless isn’t it??? I thought that way too but when I enhanced the lighting of the photograph to see more of the vegetation, the following was what I saw:

sarimbun-kakak1

From a distance I can barely make out the shape of a lady who is carrying what appears to be a baby!!! No wonder this place is said to be haunted by the well known sister in white we love to refer to as “Kakak Cantik“, “Fatimah Rocker” etc. But is it true that it is really her??? Wallahu’alam bissawab…

Advertisements

33 responses

  1. fiz

    fuh .. clear to bro

    Wednesday, 28 January 2009 at 00:51

  2. Anoynomous

    well… if u wanted to know whether the area is infested with supernatural elements.. just take notice of the amount of white orbs that appeared in your pics. from what i can see, there’s a lot of such orbs. the brighter the orbs, the stronger the presence and bro, that place you’re standing on… it is infested with orbs.. good thing nothing happens to you.

    Wednesday, 28 January 2009 at 00:54

    • Yup I heard about the orbs thingy but at the same time it could also be my camera lens was dirty cos when I looked at it earlier today, there were moisture spots on it. Even without the orbs, I already know that place is very strong with supernatural activity. Yeah Alhamdulillah am glad nothing has happened. Touch wood…

      Wednesday, 28 January 2009 at 01:03

  3. tigerclaw

    Bro , powerlah lu punya shot . Sis yang salute sama lu . Kalau ada lagi gambar gambar yang lain …kongsilah bersama .
    By the way nama saya Rafeah ….u can call me kak peah… aka tigerclaw .

    Wednesday, 28 January 2009 at 01:09

    • Hi Kak Peah, Insya Allah kalau ada “rezeki” lagi, I will share… Tapi ni semua bergantung pada nasib. Kalau I tak enhance gambar tu pun I takkan tahu…

      Wednesday, 28 January 2009 at 01:20

  4. ju

    Memang you tak apa2, tapi si KC yg demam!!!! Kwang3X

    Wednesday, 28 January 2009 at 01:20

    • Actually satu hari ni kepala I pening… Maybe pasal tak cukup tidur agaknya…

      Wednesday, 28 January 2009 at 01:57

  5. badli shah

    u r lucky 2 get that shot last night beb, cause i was there with a mighty big spotlight….n dont c a bloody thing!!! i wannnna refunnnnnd!!!

    Wednesday, 28 January 2009 at 01:32

    • Hahahahah jgn diminta nak tgk beb… Refund eh??? Hahahahah… Itu kena tanya Encik Kadir…

      Wednesday, 28 January 2009 at 01:56

  6. rozzyati

    Hi, I think without enhance the picture dah nampak dah mahluknya. My name is Yati Rozlan (Yati is me and Rozlan is my Hubby).

    Pasti ada reason kenape dia muncul, pasti ada yg dia sukakan di antaranya. Kita ada collection of cerita yg seram which is real life experience, cuma kita tak share je. Bukan tak nak share tapi takde ngan siapa yang kita boleh share. You may want to try ambik picture (next time) using infra red….

    If ada lagi expedition macam ni let us knowlah maybe my hubby can go and maybe we can see more than this who knows…… Insyaallah…..

    Anyway is a good picture…..

    Wednesday, 28 January 2009 at 10:25

    • Actually you’re right, before I enhanced the photo, I already can make out the shape but I chose not to speculate until after I had enhanced it. You mean to say dia muncul cos I’m considered “yang dia suka”??? Isyhhhh selisih kalau mcm tu… Kalau ada cerita seram, share lah kat MJ12. Ramai lagi yang nak dgr your stories…

      Wednesday, 28 January 2009 at 11:41

  7. Afidah

    Hi, this my first time, surf ur site. Gerek… Baik bro, keep it up but take care. Me, my hubby n my 11 yrs old daughter is fan of mj12.
    KC ngan MJ12 bertambah gerek dgn adanya supporter mcm u bro. My famili akan terus mengikut perkembangan ini…
    Keep it up wif ur good work. Well done

    Wednesday, 28 January 2009 at 11:03

    • Thank you sis. Actually I don’t regard this as good work, more like “good luck” cos tak ramai yang leh dapat “rezeki” mcm ni… Hehhehehe…

      Wednesday, 28 January 2009 at 11:42

  8. Jamal

    Salam bro. The outing wasnt organised by Pusat Rawatan Darul ‘Ilaaj. Only the tickets are sold there. But it wasnt organised by them. Please dont confuse. Cos Pusat Rawatan dont organise such things. Just that Mr Kadir was invited to be there with us.

    Wednesday, 28 January 2009 at 12:43

    • Salam bro Jamal. My mistake for getting the facts wrong. I stand corrected. Thank you for kindly pointing out to me the actual facts. I will make the necessary changes in my next entry which I will talk about the trip as a whole.

      Wednesday, 28 January 2009 at 13:06

  9. EffendiSumali

    Assalamualaikum PM…puas hati ar gambar ni.Next time kalau nampak,mahu zoom camera nya…jadi leh nampak muka kakak dgn jelas.Anyway good job John!!!

    Wednesday, 28 January 2009 at 19:47

  10. fiq

    gamba tu mmg baek punye…..wa selut lu ar…

    Wednesday, 28 January 2009 at 21:29

  11. S.Kupang

    Salam Bro,

    Aku terdengar blog kau dari KC tadi d MJ12 dan terus aku ku log-in sambil dgr MJ12.
    Memang power ah gambar tu dan tempat tu memang keras gila beb.
    Aku selalu jugak g mancing pat kawasan tu dulu n nak tau apa….ku pernah 1 kali terjumpa ‘Dia’ samasa ku pancing d belakang tempat dia berdiri tu. FYI, situlah spot yg paling byk ikan, tapiii…ehem sikit ah.
    Nasib baik tak jadi apa2x bro…alhamdullilah.
    K, jumpa lagi n u take care ok bro….gd work.

    Thursday, 29 January 2009 at 02:45

    • Wa’alaikumussalam bro Effendi. Hehehe benda ni masa amik tak terperasan, bila dah upload and enhanced barulah ternampak si dia. Insya Allah lain kali kalau ada “rezeki” lagi and terperasan, akan ku cuba zoom. Tapi yg tgk jgn pengsan pulak atau terbawak2…

      Bro Fiq, thank you many2… 🙂

      Salam S. Kupang. Dulu waktu guardroom milik PCG / Police masih ada kat situ saya pernah pegi sana tapi tak rasa apa2 pasal masa tu pegi time bulan puasa. Thanks for dropping by my blog… U take care too…

      Thursday, 29 January 2009 at 02:53

  12. King Diamond

    Bro wa kata rite on sama lu sebab lu dapat tu gambar fatimah Rockers, kalau lain kali lu perasan dia pasti dia pegang dia punya guitar.Dia takkan dukong anak dia sbb MJ12 sua gelarkan dia fatimah rockers.Sbb tu dier pegang guitar bro, kate rockers kan! hahahahahahhaha!! anyway rock will never die….. bro syabas kerana konsi tu gambar dgn kita semua ar bro

    Thursday, 29 January 2009 at 17:49

    • ROCK ON LAH BRADER!!!

      Friday, 30 January 2009 at 00:14

  13. adik montel

    nak nengok malam2 seram seh brader! but ada lagi tak
    pic yang leh adik nengok! mmg cute lah bre\ader! fatimah rock mmg rock lah!
    if ada pic lain hint adik tau brader!!!!

    Friday, 30 January 2009 at 14:18

    • Insya Allah but no promises… Cos this blog is still an entertainment-slanted blog rather than khusus untuk dunia paranormal… I leave the hantu2 thingy to the professionals… I’m still a novice…

      Friday, 30 January 2009 at 22:50

  14. adi Bt Batok

    gambar akak cantik tu ibarat dia kena kurung dalam kandang pulak dah mcm zoo night safari hehehe..tapi best..akak ni kalau pasal gambar dia memang fav…tapi tak semua yg berjaya mengambil..cuma sape je yg bernasib baik hehehe..well done bro….kalau ada gambar gula2 post ler kat yr blogg..mesti gerek habis

    cheers
    adi

    Saturday, 31 January 2009 at 11:30

  15. Aida

    Salam PM, saya nak tanya PM ada website yg KC kata mayat berkawin tak. Bapa saya nak sangat tengoklah.Saya tak dpt cari website diacoz last friday tak dpt dengar MJ12. Tolong ye PM…
    Kalau boleh emailkan saya website dia.

    Saturday, 31 January 2009 at 17:13

  16. Aida

    Salam PM,on MJ12 outing I ada a few gambar yg ganjil which is ‘?’.How can i give it to u so u can share with the other.

    Saturday, 31 January 2009 at 17:17

  17. ChubbyNL

    Wau…bertuah u dpt petik gambar kakak cantik…bkn senang nak dpt gambar mcm tu. Syabas PM & thks kerana berkongsi gambar tu. Kalau ada gambar mcm tu lg, jgn lupa upload kat sini ok & beritahu KC about it so kita semua pendgr MJ12 tahu mengenainya. Keep up the good works.

    Sunday, 1 February 2009 at 01:38

  18. bro gambar baik bro nanti gua ajak lu tempat keras pat sembawang ah gua banyak cite time gua dengan members lepak pat sane nyway salam n take care bro!selamat!

    Sunday, 1 February 2009 at 23:16

  19. Just to share,kalau nak tengok lebih banyak gambar hantu pegi ke website http://www.primbon.com ,tapi ada gambar yg tak ori.Tu terpulang la masing2.

    Tuesday, 3 February 2009 at 13:26

  20. orang pulau

    just 2 ask adakah tak semua cerita yang dihantar ke laman mj12 di keudarakan? only selected one. . mcm lemah semangat nak hantar cerita2 seram.anywhere cerita2 d mj12 menarik.

    Wednesday, 11 February 2009 at 20:56

    • Oh itu kena tanya taukenya… Tugas saya cuma menolong uploadkan apa yang pendgr emailkan pada inbox kita… Maaf ye saya tak dapat menjawab soalan anda…

      Wednesday, 11 February 2009 at 22:53

  21. Shaff

    This is near the Jalan Bahtera camp right? A lot of stuff happened during my sec 3 camp a few years ago. Creepy place.

    Thursday, 12 March 2009 at 17:44

  22. narida

    hi my name is narida

    Thursday, 3 March 2011 at 16:43

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s