Misteri Jam 12 Sighting!!!


Last night I went for a Misteri Jam 12 outing organised by Pusat Rawatan Darul ‘Ilaaj and we went to several places said to be strong with supernatural activity. Actually I wanted to post this entry along with a slight review of the trip. But due to popular demand when KC talked about this on air just awhile ago, I decided to just post this mysterious photo I took last night when we were at our first destination at Jalan Bahtera.

dscn24181

Take a look at this photograph above. It seems very harmless isn’t it??? I thought that way too but when I enhanced the lighting of the photograph to see more of the vegetation, the following was what I saw:

sarimbun-kakak1

From a distance I can barely make out the shape of a lady who is carrying what appears to be a baby!!! No wonder this place is said to be haunted by the well known sister in white we love to refer to as “Kakak Cantik“, “Fatimah Rocker” etc. But is it true that it is really her??? Wallahu’alam bissawab…



Categories: Misteri Jam 12, Uncategorized

33 replies

  1. well… if u wanted to know whether the area is infested with supernatural elements.. just take notice of the amount of white orbs that appeared in your pics. from what i can see, there’s a lot of such orbs. the brighter the orbs, the stronger the presence and bro, that place you’re standing on… it is infested with orbs.. good thing nothing happens to you.

    • Yup I heard about the orbs thingy but at the same time it could also be my camera lens was dirty cos when I looked at it earlier today, there were moisture spots on it. Even without the orbs, I already know that place is very strong with supernatural activity. Yeah Alhamdulillah am glad nothing has happened. Touch wood…

  2. Bro , powerlah lu punya shot . Sis yang salute sama lu . Kalau ada lagi gambar gambar yang lain …kongsilah bersama .
    By the way nama saya Rafeah ….u can call me kak peah… aka tigerclaw .

  3. Memang you tak apa2, tapi si KC yg demam!!!! Kwang3X

  4. u r lucky 2 get that shot last night beb, cause i was there with a mighty big spotlight….n dont c a bloody thing!!! i wannnna refunnnnnd!!!

  5. Hi, I think without enhance the picture dah nampak dah mahluknya. My name is Yati Rozlan (Yati is me and Rozlan is my Hubby).

    Pasti ada reason kenape dia muncul, pasti ada yg dia sukakan di antaranya. Kita ada collection of cerita yg seram which is real life experience, cuma kita tak share je. Bukan tak nak share tapi takde ngan siapa yang kita boleh share. You may want to try ambik picture (next time) using infra red….

    If ada lagi expedition macam ni let us knowlah maybe my hubby can go and maybe we can see more than this who knows…… Insyaallah…..

    Anyway is a good picture…..

    • Actually you’re right, before I enhanced the photo, I already can make out the shape but I chose not to speculate until after I had enhanced it. You mean to say dia muncul cos I’m considered “yang dia suka”??? Isyhhhh selisih kalau mcm tu… Kalau ada cerita seram, share lah kat MJ12. Ramai lagi yang nak dgr your stories…

  6. Hi, this my first time, surf ur site. Gerek… Baik bro, keep it up but take care. Me, my hubby n my 11 yrs old daughter is fan of mj12.
    KC ngan MJ12 bertambah gerek dgn adanya supporter mcm u bro. My famili akan terus mengikut perkembangan ini…
    Keep it up wif ur good work. Well done

  7. Salam bro. The outing wasnt organised by Pusat Rawatan Darul ‘Ilaaj. Only the tickets are sold there. But it wasnt organised by them. Please dont confuse. Cos Pusat Rawatan dont organise such things. Just that Mr Kadir was invited to be there with us.

  8. Assalamualaikum PM…puas hati ar gambar ni.Next time kalau nampak,mahu zoom camera nya…jadi leh nampak muka kakak dgn jelas.Anyway good job John!!!

  9. gamba tu mmg baek punye…..wa selut lu ar…

  10. Salam Bro,

    Aku terdengar blog kau dari KC tadi d MJ12 dan terus aku ku log-in sambil dgr MJ12.
    Memang power ah gambar tu dan tempat tu memang keras gila beb.
    Aku selalu jugak g mancing pat kawasan tu dulu n nak tau apa….ku pernah 1 kali terjumpa ‘Dia’ samasa ku pancing d belakang tempat dia berdiri tu. FYI, situlah spot yg paling byk ikan, tapiii…ehem sikit ah.
    Nasib baik tak jadi apa2x bro…alhamdullilah.
    K, jumpa lagi n u take care ok bro….gd work.

    • Wa’alaikumussalam bro Effendi. Hehehe benda ni masa amik tak terperasan, bila dah upload and enhanced barulah ternampak si dia. Insya Allah lain kali kalau ada “rezeki” lagi and terperasan, akan ku cuba zoom. Tapi yg tgk jgn pengsan pulak atau terbawak2…

      Bro Fiq, thank you many2… 🙂

      Salam S. Kupang. Dulu waktu guardroom milik PCG / Police masih ada kat situ saya pernah pegi sana tapi tak rasa apa2 pasal masa tu pegi time bulan puasa. Thanks for dropping by my blog… U take care too…

  11. Bro wa kata rite on sama lu sebab lu dapat tu gambar fatimah Rockers, kalau lain kali lu perasan dia pasti dia pegang dia punya guitar.Dia takkan dukong anak dia sbb MJ12 sua gelarkan dia fatimah rockers.Sbb tu dier pegang guitar bro, kate rockers kan! hahahahahahhaha!! anyway rock will never die….. bro syabas kerana konsi tu gambar dgn kita semua ar bro

  12. nak nengok malam2 seram seh brader! but ada lagi tak
    pic yang leh adik nengok! mmg cute lah bre\ader! fatimah rock mmg rock lah!
    if ada pic lain hint adik tau brader!!!!

  13. gambar akak cantik tu ibarat dia kena kurung dalam kandang pulak dah mcm zoo night safari hehehe..tapi best..akak ni kalau pasal gambar dia memang fav…tapi tak semua yg berjaya mengambil..cuma sape je yg bernasib baik hehehe..well done bro….kalau ada gambar gula2 post ler kat yr blogg..mesti gerek habis

    cheers
    adi

  14. Salam PM, saya nak tanya PM ada website yg KC kata mayat berkawin tak. Bapa saya nak sangat tengoklah.Saya tak dpt cari website diacoz last friday tak dpt dengar MJ12. Tolong ye PM…
    Kalau boleh emailkan saya website dia.

  15. Salam PM,on MJ12 outing I ada a few gambar yg ganjil which is ‘?’.How can i give it to u so u can share with the other.

  16. Wau…bertuah u dpt petik gambar kakak cantik…bkn senang nak dpt gambar mcm tu. Syabas PM & thks kerana berkongsi gambar tu. Kalau ada gambar mcm tu lg, jgn lupa upload kat sini ok & beritahu KC about it so kita semua pendgr MJ12 tahu mengenainya. Keep up the good works.

  17. bro gambar baik bro nanti gua ajak lu tempat keras pat sembawang ah gua banyak cite time gua dengan members lepak pat sane nyway salam n take care bro!selamat!

  18. Just to share,kalau nak tengok lebih banyak gambar hantu pegi ke website http://www.primbon.com ,tapi ada gambar yg tak ori.Tu terpulang la masing2.

  19. just 2 ask adakah tak semua cerita yang dihantar ke laman mj12 di keudarakan? only selected one. . mcm lemah semangat nak hantar cerita2 seram.anywhere cerita2 d mj12 menarik.

  20. This is near the Jalan Bahtera camp right? A lot of stuff happened during my sec 3 camp a few years ago. Creepy place.

  21. hi my name is narida

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: