Domicile of Da' KRUsader's Mind Crafts…

The Man Behind The Ego…

Well-known on RIA 89.7FM circa 2003-2007 as a controversial and sensational critic, a thinker with different outlook and perspectives who was not afraid to speak his mind on social issues and able to invoke thought-provoking and sometimes, fiery responses from fellow listeners. Have since evolved his style into a distinguished listener and articulate blogger with interesting takes on the local and sometimes, regional Malay entertainment industry. Brutally honest and believes in only reporting the truth as he sees, hears or experience it. Self-styled critic who does not mince his words and is definitely a non-conformist as one might have witnessed on interactive radio segments on RIA 89.7FM.

Once aspired to be a producer / presenter with Mediacorp Radio, an entertainer and even a national footballer at different stages in life. Through different life experiences, having interned at Mediacorp Radio, having had the opportunity to network with local and regional artistes, listing attending awards shows and concerts (local and in Malaysia) as one of his favourite pastimes, and generally for his love in music as a whole, he found his calling as a critic in the local Malay entertainment industry and of late, a budding entrepreneur in the anti-aging industry.

The name “Pujangga Malam™” was derived when he was searching for a suitable online moniker to participate in discussions on radio and online entertainment forums. “Pujangga” was picked as it represents someone who is always thinking and observing situations in various perspectives, and then translating it into lyrical poetry. And as the idea was conceived at night, the word “Malam” was naturally added in. But people still affectionately know him as just “PM“, even if by nature he is not into poetry or creative writing of any sort…

Like any child or someone who is young at heart, he lists his favourite pastimes as spending time surfing the Net for news and views around the world, playing his Playstation 4™ games, reading magazines and above all, his love for the sport he calls “Football” (He despises the word “Soccer” as only the Americans use it). Never a day when he does not think about his favourite team, Manchester United. And never a day too that he will not clam up from singing, sometimes at the expense of losing his voice in the process.

Like a wine connoisseur, he appreciates the beauty of life, and of course the beauty of the opposite gender. But do not for once think he is a modern day “Cassanova“. He is still truly loyal and happily married to his teenage sweetheart and blessed with two beautiful daughters. Indeed, his life is complete with magnificent friends, a loving family and the blessings showered by Allah Almighty.

Writing has always been one of his greatest flairs ever since primary school, as he dances to the merry tune of the thoughts that fill his head. Prefers to express himself with carefully crafted words, rather than through spontaneous speeches. Through structured prose, he believes that people might be able to understand his reasoning, logic and mindset. This blog represents his life journey, recording the happy moments as well as reflecting over the negative ones.

Da’ KRUsader’s Manor™ has come a long way since its inception in 2004 where it all began from a humble Blogspot domain, gaining a respectable number of visitorship daily. Seeing a surge in readership was one of the reasons to upgrade and host a domain name (www.pujanggamalam.com) and through this, he hopes that his loyal readers would continue to visit his humble abode from time to time.

Thank you for being a part of the experience!!!

 

Advertisements

34 responses

  1. RafaelCastelleo

    Hi,Pm…Iam still a new listeners to Radio ria….n always heard abt ur…great comment….although sometimes some listeners could really not accepting it…haha…Btw i really need ur help…since i noe u really noe Ria in&out….I really 1 2 noe the background song play by DJ shah Ibrahim 4 his morning show long long time ago….when he was with Ria …its an arabic song….I really hope u can answer my silly Q…thanx….really hope u can mail me the artist & tittle of the song….rafaelcastelleo@hotmail.com

    Wednesday, 1 August 2007 at 17:08

  2. Olynn

    Hi,PM…TIS IS THE 1ST TIME I GO 2 YR WEBSITE COZ JUST 2 SEE THE PICTURE YOU POSTED FOR MJ12..4 YR INFO I ONLY LISTEN TO RIA FOR THE MJ12 ONLY..REGARDING THE PICTURE…Mmm I THINK ITS NOT THAT SCARY BUT ITS AMAZING THAT TO KNOW THAT THE “KAKAK CANTIK”DO STILL EXIST.THIS IS PLACE IN SINGAPORE?

    Wednesday, 28 January 2009 at 09:03

    • Yes, like I said this was taken when we were at Jalan Bahtera also otherwise known as Sarimbun. It’s not that scary to some but to us who went, it kinda spooked us to know that she (if that’s really her) chose to appear in the photograph I took…

      Wednesday, 28 January 2009 at 11:38

      • nabilah nusrah

        Assalamualaikum pujangga malam.Saya ni baru berusia 13 thn tapi saya mmg penggemar cerita-cerita misteri yg seram2.Tapi yg peliknya saya tk suka melihat gambar2 yang menunjukkan hantu2 yg appear kt gmbr 2.Mungkin awak blh critekn sedikit mengenai pengalaman awak.Saya ingin sekali mengetahuinya.Wassalam.

        Monday, 2 May 2011 at 13:25

      • Wa’alaikumussalam. Maaf ruang ini bukan ruang yang sesuai untuk berkongsi kisah-kisah peribadi saya. Harap maklum.

        Monday, 2 May 2011 at 17:17

  3. jeffri mahmood

    Assalamui’laikum brother, hope u in good health.
    Me are a fan of KC at 89.7FM Mistery jam 12.
    I love to see a ghost photo, me myself had saw the kakak cantik 20yrs back.
    Please update me if u had anything good to hear or see.
    Take care and all the best in thing’s u do……..

    Thursday, 29 January 2009 at 01:41

    • Wa’alaikumussalam bro, Alhamdulillah sihat cuma sehari dua semenjak outing ni ada rasa pening. Mungkin pasal tak cukup tidur agaknya… Thank you for visiting my blog and all the best to you too… Insya Allah kalau ada apa2 yg menarik, I will share…

      Thursday, 29 January 2009 at 02:55

  4. Hashim Mohd Deris

    Assalamualaikum KC, saya malam tadi terpanggil untuk mengikuti program Misteri Jam 12 malam. Itupun setelah beberapa kali saya dengar cerita2 dari isteri dan anak2 saya yang minat sangat2 program kendalian anda. Jadi, macamana agaknya saya boleh jadi ‘gang’ anda, especially bila you organise outing macam minggu lepas…

    Thursday, 29 January 2009 at 18:12

    • W’salam bang, ini bukan blog KC. KC cuma tolong sampaikan berita tentang gambar tu aje dalam rancangan dia… Kalau nak tau lebih lanjut tentang outing dan sebagainya, teruslah mendengar MJ12 tiap2 malam…

      Friday, 30 January 2009 at 00:17

  5. Hashim Mohd Deris

    Oops, jangan marah ler… salah alamat laa….anyway, thanks for your reply…your blog really berhantu…. sbb tu ramai yang visit your blog… Keep it up!!!

    Friday, 30 January 2009 at 14:15

    • Thank you bro, tak marah lah… Cuma geli hati je, tapi I dah sampaikan ur msg to KC… I’m sure he will want you to continue listening to MJ12 as well…

      Friday, 30 January 2009 at 22:51

  6. Hashim Mohd Deris

    Sure… I will continue to listen to MJ12… sbb program ni something yang bukan selalu kiter dapat dengar kat radio… so we all pasti beri sokongan padu pada KC untuk terus hoskan program luarbiasa ini…

    Saturday, 31 January 2009 at 00:07

    • That’s the way bro 🙂

      Saturday, 31 January 2009 at 01:19

  7. adi Bt Batok

    Wow…the MJ12 sure everynite ada cerita2 suspense sampai takut dan terbawa bawa pulak kadang2 hehehe….walaupun itu setakat satu hiburan..saya selalu jugak gi jalan2 nak nengok2 tempat2 yg dikatakan misteri and berpenghuni..tapi anehnye saya cuma dapat merasakan kehadirannye saje tak ler sampai nampak susuk or rupa benda2 ni..haiz selalu jugak saya cadangkan teman2 saya untuk pergi ke tempat2 ini tapi malangnye mereka agak keberatan alasannye takut nanti ikut balik..

    saya mempunyai sekumpulan 4 orang yg selalu jugak ronda2 tempat2 ini..kadang2 kita menggunakan kuasa 4 elements seperti Air/Water/Wind and Earth di gabungkan kesemua baru lar the 5 element dapat dilihat…tu pun nasib2 ler kadang2 tak dapat jugak nak nengok…so sesiape atau tuan punya blogg ni ada plan yg menarik harap2 inform ler saya sebab walaupun penakut sedikit tapi saya memang suka kalau dapat menziarah hi tempat2 ni…

    Btw tempat2 yg slalu sangat kita pergi seperti Hospital lama/flat2bangalow2 lama/fort canning park/marina park/labrador park/p ris park dan banyak lagi…

    terima kasih
    adi

    Saturday, 31 January 2009 at 10:47

  8. SHAIFUL THE MYSTERI HEHEHE

    Selamat sejahtera and well.

    I SELALU DENGAR RANCANGAN MISTERI JAM 12 MALAM DAN PADA AKU RANCANGAN TU AMAT MENARIK LAGI2 KALAU STAY KAT RUMAH SORANG2…TAKOTTT TAKKK…

    AKU NI STAY KAT JOHOR BAHRU TOWN AREA AND JUST WANT TO LET YOU KNOW, KAT SINI AREA RUMAH AKU ADER SATU RUMAH KOSONG YANG DAH LAMA TAK DIDIAMI DAN RUMAH TU KONON2 DAHULU KALA ADALAH RUMAH BEKAS KELUARGA YANG MATI DIBUNUH BERAMAI2 DAN BERITA MENGENAI KELUARGA MEREKA HANYA MENJADI SEJARAH.TAPI YANG MEMBIMBANGKAN, RUMAH TERSEBUT TERUS DIGERUNI DAN TIDAK ADER SEORANG PUN YANG BERANI UNTUK PERGI KERUMAH TERSEBUT KERANA ADA YANG MENGATAKAN MACAM2 JELMAAN YANG KELIHATAN DISITU.
    KALAU ADER YANG BERANI UNTUK PERGI DIPARSILAKAN….(NANTI AKU TEMANKAN EEEHHHH)

    RUMAH TERSEBUT BERADA DIDALAM KAWASAN YANG MENYERAMKAN DAN AMAT SUSAH UNTUK MENUJU MEMNDANGKAN RUMAH BANGLO TERSEBUT DIKELILINGI HUTAN TANG AGAK TEBAL LAHHHH JUGAKKKK…

    OK LAH..TU JER LAH YANG AKU NAK KONGSI KAT JOHOR BAHRU NI AND IF I GOT ANYTHING INTERESTED I WILL LET IT INSIDE HERE…OK..

    TERIMA KASEHHH…
    WASSALAM…

    Saturday, 31 January 2009 at 13:42

  9. FaNz

    Salam Sejahtera

    Sye Selalu dgr MJ12 kt Ria dan mcm2 citer psal kt pekan Nenas, Johor

    sye pn nk citer la skit pengalaman sye mse baru balik dari kampung

    Mase tu kira2 jam 6.45 kami sekeluarga hendak pulang ke rumah di johor bahru dari kampung di pontian…
    So kami amik jalan di kwsan pekan nenas yg agak jauh jugak jalan dia…
    kwasan tu penuh ngan ladang dan lama jugak amik mase nk keluar..
    waktu dalam perjalanan pulang ade seorang nenek tua tahan kereta kami..
    Ayah yg pandu kereta berhenti di tengah2 ladang yg sgt jauh dgn rumah2 penduduk kampung di situ..
    nenek tu berkata dia ingin ke pontian ingin menziarahi kubur anak lelaki dia…
    kami tak berkata apa2..
    ayah memberi nenek tua itu pumpang..semasa dlm perjalanan kami tak rasa apa2
    sampai di sesuatu kwasan yg masih di penuhi ladang kelapa sawit nenek tua itu ingin di turunkan di sana..
    Ayah bertanya kepada nenek “kata nk ke pontian?”
    nenek tua ckp ” takpe la..kubur anak saye kt sini saja”

    kami hairan dn berfikir
    sapa yg nk ziarah kubur dekat ladang tebal waktu senja2??

    skian

    Wednesday, 4 February 2009 at 22:26

  10. saya mau tengok video clip hantu yg baru2 nie kat radio ria kata ada cik pon di block kosong…

    Tuesday, 10 February 2009 at 12:52

  11. KakKi

    So u r the PM oft mentioned/or heard in RIA progs…didn’t occur to me that PM is Pujangga Malam. “PM nie macam Prime Minister eh?” as commented by Chipmunk. So i thot…hehe. Btw…who r u? sum celebrity huh?

    Gosh….hope they r not using this blog to unravel their al-kisah misteri…plz get them to use the official site for MJ12.

    Thanx.

    Regards 2 u.

    Thursday, 12 February 2009 at 16:41

    • I’m not a celebrity… I’m just a normal person like you… Maybe what I do, like reviewing concerts and shows in my blog or even sharing my photos when I went for MJ12 expeditions have pushed me into some sort of celebrity status… Anyway I am uncomfortable with that celebrity status… I lebih suka low profile… Which is why I seldom post my photos up in my blog…

      Thursday, 12 February 2009 at 17:03

  12. anak pulau selatan

    hi pujangga malam
    Saya bukanlah peminat setia mj12, tapi kadang-kadang dengar jugak.Just curious why nowdays young people so interested in paranormal activity or benda2 ghaib, walauapa nama pun itu adalah gologan jin.So far pernah tak ada yang tersampuk semasa pergi sighting?Sebenarnya saya pernah alami benda2 ini semua dan pernah berbual dengan dgn mereka.Dari situ dapat pengajaran bahawa benda ini semua asalnya dari manusia sendiri yang tak balik pada Tuhan akibat perbuatan mereka sewaktu hidup.Pengajaran besar bagi kita yang hidup supaya muhasabah diri dan tak jadi macam benda2 itu.Pujangga Malam hope you can share with me why you like so much about Paranormal activity?Wait for ur reply.

    ok bye
    (oh! how i wish that my island still exist and you all can come and experiece all the weird things over there)

    Thursday, 12 February 2009 at 21:47

    • So far di setiap outing yang saya pernah pergi, tiada apa2 yg hebat berlaku. Kerana sebelum kita bertolak, kita akan pastikan bahawa nawaitu kita pergi ke tempat2 ini bersih, bukan niat utk mencari “mereka” ataupun mengganggu “mereka”. Kita hanya sekadar ingin lihat kawasan2 sekeliling yg org lain pernah ceritakan pada kita. Apa sahaja yg timbul di dalam gambar, ia ibarat satu bonus / rezeki.

      Saya suka pada paranormal kerana ia berkaitan dengan apa yang kita anuti. Secara peribadi, saya benci pada istilah “tak percaya pada benda2 ni semua” kerana dengan mengatakan sedemikian bermakna kita tak percaya kepada Tuhan yang telah mencipta makhluk2 lain selain kita, haiwan2 dan tumbuh2an. There is no specific reason as to why I like the paranormal. I guess it’s more like a case of “what you can’t see, you are eager to find out”. Sebenarnya bukan org2 muda saja yg minat tentang paranormal. Saya rasa topik “supernatural” ini sahaja dapat membangkitkan rasa minat tak kira usia dan bangsa. Begitu hebat sekali penangan “makhluk” yang tak boleh kita lihat ni…

      Friday, 13 February 2009 at 03:05

  13. anak pulau selatan (serikandi keleking)

    assalamualaikum, Pujangga Malam

    Thanks for ur answers.Benar kata mike(pangilan orang pulau) kita sebagai orang islam wajib percaya benda2 ghaib kerana dia adalah salah satu rukun Iman.Barangsiapa tak percaya terkeluar dari islam.It”s correct we can’t see but we can feel it and it’s exist in our world because alam barzah itu adalah didunia(another dimension)selagi belum kiamat.Hanya mereka2 yang diizinkan Allah dapat melihatnya.Apa yang saya baca diblog MJ12 kebanyakan pendengar2 yang mendengar rancangan itu akan diganggu oleh makhluk(yg boleh saya kategori sebagai jin).Just to share with you that actually that ‘things’ is within you.Saya telah dapat melihat buktinya tapi it’s difficult to explain because ia akan mengundang fitnah dari masyarakat.Walau apa pun saya anggap apa yang saya dapat adalah pelajaran dan ilmu yang patut kita manusia kaji.Pada mereka2 yang dapat melihat that ‘things’ should grateful and take as lesson supaya mereka insaf (semasa hidup)dan tak jadi seperti itu.Seperti kata ahli sufi”Barangsiapa tak mengalami dia tak akan tahu dan merasainya”.

    wallahualam
    Sekian terima kasih
    (just to share knowledge with you)

    Thursday, 19 February 2009 at 21:11

  14. `ain.

    salaam buat PM.. ini adalah pertama kali I visit to ur blog setelah mendgr nama U di Ria. Alhamdulillah, nampak nye ilmu pengetahuan dan ilmu agama is v good, (even thou U low profile)
    semoga U berjaya dlm lapangan U.. All the BEST bro.. Wassalaam

    Monday, 23 February 2009 at 10:49

  15. salam..sesiapa nk join gi rumah lama rmai2 contact sy 017-6608791 dali

    Wednesday, 25 March 2009 at 01:51

  16. Wats Up Bro;
    We met on MJ12 last nite x-pedition. Not really so into computers and blogs but do love supernatural stuff. Experienced it time and again got deeper into it when my own family whom hated us due to jealousy started sending all the “UNWELCOM” visitors to my place causing sleepless nights, almost a broken family and all. Well make it short from someone who is so afraid of such thing became used to it. It has been 5 yrs now and yet they are still trying well only ALLAH will protect us. Anyway started listening to MJ 12 got hooked to it and first time herrd bout you is that famous MJ12 photo you took at Sarimbun. Well bro hope able to keep in touch. I do not know may friends whom are supernatural lover. Take care. Wslm.

    Wednesday, 10 June 2009 at 15:46

  17. pinkrocker

    hello pujangga malam.

    i have just start following your website for almost three months for now. & i just realized that you have been part of the mediacorp world for quite a long time. i am holding an advanced dplm in mass comm which i take in MDIS. unlike those who took their mass comm dplmin local polys, i am having a bit of a hard to get a career start in the media line.

    i do hope you can give me some tips to get me go starting. i am pretty depressed cos for the past two years i have only been working part time as a telemarketers & also sales executives.

    =(

    i really do hope you can help me..

    Sunday, 9 August 2009 at 21:17

    • Hi Pinkrocker,

      As much as I would love to help you, I think you came to the wrong person. I was only an intern at radio for three months in 1998. That was my only claim to being a part of the Mediacorp world. You should know what are your strengths (journalism / radio / tv) and try to make inroads. I dunno if knowing people in the industry would be of use or leverage to have a career in the line, but it has to be said your true intentions of getting to know them should be sincere and not make use of them cos even though I love this line and I know some of the people, I never harbour thoughts of using them to switch careers. If you are interested in the line, then I guess you should start to constantly look at the Mediacorp website for available jobs. Or the Classified Ads for jobs under SPH.

      Monday, 10 August 2009 at 10:14

  18. hazrik

    bro bole upload lagu zynal dah di bilang please

    Tuesday, 4 May 2010 at 21:22

    • Maaf kami tak galakkan anda memuat turunkan hakcipta terpelihara org lain secara haram…

      Wednesday, 5 May 2010 at 16:33

  19. hazrik

    bukan e lagu tu awak yng buaat??

    Wednesday, 12 May 2010 at 13:45

  20. hazrik

    oklah sorry but im fan of you!!!!

    Wednesday, 12 May 2010 at 13:52

  21. keen

    do you have any idea what AB SHAIK car rental company name? i want to use his service.. can email me at fly_gals@hotmail.com

    Tuesday, 10 July 2012 at 16:51

    • Oh dear, I’m not too sure what the name of his car rental company is. Maybe you would like to message him through his personal FB account instead?

      Tuesday, 10 July 2012 at 18:54

  22. HI, I was reading about how you are related to Arwah Kamsani and Musalmah. They are my grandparents. 🙂 Nice to know its less than 6 degrees of separation.

    Tuesday, 29 March 2016 at 13:13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s